Το Logo των ακουστικών βαρηκοΐας της εταιρείας Cosmoear

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

698 33 55555

Phone Icon
Εναλλακτικά

cosmoear cart icon
ΚΑΛΑΘΙ
(0)
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Δωρεάν αντικαταβολή για τα εγγραμμένα μέλη.
Σύνολo:0 €


ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

Η ελάττωση της ακοής στα παιδιά συνήθως οφείλεται σε οξεία μέση ωτίτιδα ή εκκριτική ωτίτιδα, και με την ανάλογη θεραπεία, η ακοή αποκαθίσταται πλήρως.

Υπάρχουν όμως  και περιπτώσεις παιδικής βαρηκοΐας που δεν θεραπεύονται και είναι συνήθως συγγενείς, δηλαδή το παιδί γεννιέται έτσι, και σπανιότερα επίκτητες.

Είναι πολύ σημαντικό η βαρηκοΐα να διαγνωσθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να εφαρμοσθούν τα μέτρα εκείνα, που θα επιτρέψουν στο παιδί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και να αναπτύξει λόγο.

Αγόρι και κορίτσι φοράνε ακουστικό παιδικής βαρηκοΐας από την Cosmoear
Οικογένεια ενημερώνεται για τα διαθέσιμα ακουστικά βαρηκοΐας της Cosmoear

Όταν  η απώλεια ακοής παρουσιάζεται σε μικρή ηλικία ενός παιδιού, είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη του. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, η δυσκολία στη διαμόρφωση προτάσεων, το φτωχό λεξιλόγιο, η λανθασμένη αναπαραγωγή λέξεων κα. Η μη έγκαιρη αποκατάσταση της ακοής ενός παιδιού, μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη αυτοπεποίθηση, σε κοινωνική απομόνωση και είναι καθοριστική για την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση και την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Συνεπώς όσο νωρίτερα εντοπίζεται η βαρηκοΐα ενός παιδιού και όσο νωρίτερα αντιμετωπίζεται, τόσο λιγότερο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις.

Η κατάλληλη θεραπεία ή ο τρόπος αποκατάστασης της ακοής ενός παιδιού προτείνεται από ιατρό ΩΡΛ. Υπάρχουν περιπτώσεις βαρηκοΐας που αποκαθίστανται χειρουργικά, σε κάποιες προτείνεται κοχλιακό εμφύτευμα και σε άλλες αντιμετωπίζονται με τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων παιδικής βαρηκοΐας αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή εξειδικευμένων ακουστικών βαρηκοΐας. Για την εφαρμογή των ακουστικών αυτών απαιτούνται ειδικές γνώσεις και ιδιαίτερη προσοχή από τους ακοοπροθετιστές. Η Cosmoear διαθέτει τόσο τα κατάλληλα ακουστικά βοηθήματα, όσο και το εκπαιδευμένο προσωπικό, που σε συνεργασία με τον ιατρό ΩΡΛ ή/και με τον Λογοθεραπευτή θα φροντίσει για την καλύτερη αποκατάσταση της ακοής του παιδιού.

topscroller
MENU

espa


espa el