Το Logo των ακουστικών βαρηκοΐας της εταιρείας Cosmoear

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

698 33 55555

Phone Icon
Εναλλακτικά

cosmoear cart icon
ΚΑΛΑΘΙ
(0)
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Δωρεάν αντικαταβολή για τα εγγραμμένα μέλη.
Σύνολo:0 €


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η βαρηκοΐα είναι μια πάθηση της ακοής, η οποία παγκοσμίως παρουσιάζεται στο 10% του πληθυσμού. Το 90% αυτού θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα οφέλη απο την χρήση ακουστικού βαρηκοΐας. Επιπλέον προκαλεί πολλές δυσκολίες στην καθημερινή ζωή:αισθήματα ανασφάλειας, μειωμένες ανθρώπινες σχέσεις και δραστηριότητες.

Τα άτομα με βαρηκοΐα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους που αφορούν την διεκπεραίωση απλών ενεργειών όπως, να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να ακούσουν το ξυπνητήρι, ή την κόρνα ενός αυτοκινήτου.

Έλεγχος βαρηκοΐας στα σημεία εξυπηρέτησης της Cosmoear
Συνεργάτης  της Cosmoear αναλύει τον τρόπο λειτουργίας των ακουστικών βαρηκοΐας σε κατ’οίκον επίσκεψη

Στην Ελλάδα οι βαρήκοοι υπολογίζονται στις 900.000 περίπου, εκ των οποίων 60.000-80.000 είναι παιδιά. Ο προφορικός λόγος είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και εξαρτάται άμεσα από την ακοή. Η ανεπάρκεια της ακοής δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας.

Πολλές φορές μάλιστα, δίνουν την εντύπωση ότι είναι αφηρημένοι ή αργοί στην αντίληψη και την κατανόηση με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο ειρωνικών σχολίων.

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΦΤΙ

Το εξωτερικό τμήμα του αφτιού περιλαμβάνει το πτερύγιο και τον ακουστικό πόρο. Εδώ συλλέγονται οι ήχοι και κατευθύνονται προς το τύμπανο.

ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΦΤΙ

Το μέσο αφτί αποτελείται από την τυμπανική μεμβράνη και τα τρία μικρά οστάρια,που μετατρέπουν τον ήχο σε δονήσεις,οι οποίες μεταφέρονται στο εσωτερικό αφτί.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΦΤΙ

Το εσωτερικό αφτί αποτελείται από τον κοχλία,που είναι γεμάτος με υγρό και περιέχει τα υπερευαίσθητα τριχωτά κύτταρα. Αυτά είναι υπεύθυνα για τη μετάφραση των ηχητικών δονήσεων σε ηλεκτρικούς παλμούς. Τα τριχωτά κύτταρα στο ένα άκρο του κοχλία αναμεταδίδουν τους ήχους χαμηλών συχνοτήτων και τα τριχωτά κύτταρα στο άλλο άκρο τους ήχους υψηλών συχνοτήτων.Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ.

ΤΥΠΟΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ:

  • ΝΕΥΡΟΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

    Η βαρηκοΐα που οφείλεται στην απουσία ή την καταστροφή αισθητηρίων κυττάρων (τριχωτά κύτταρα) στον κοχλία ονομάζεται νευροαισθητήριος.Ο συγκεκριμένος τύπος βαρηκοΐας μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα, σε λήψη ωτοτοξικών φαρμάκων ή και σε φυσιολογική γήρανση του οργανισμού (πρεσβυακουσία).

  • ΒΑΡΗΚΟΪΑ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ

    Οποιοδήποτε πρόβλημα στο έξω ή μέσο αυτί, που έχει ως αποτέλεσμα ο ήχος να μην άγεται όπως πρέπει αποκαλείται βαρηκοΐα αγωγιμότητας. Τέτοιες περιπτώσεις συναντούμε όταν ο ακουστικός μας πόρος είναι κλειστός από κυψελίδα ή από ξένο σώμα, όταν η τυμπανική μεμβράνη έχει ρήξη ή διάτρηση, όταν συμβαίνει οστεοποίηση του αναβολέα (ωτοσκλήρυνση) ή και κάταγμα των οσταρίων του μέσου αυτιού.

  • ΜΙΚΤΗ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

    Η μικτή βαρηκοΐα συνδυάζει τη βαρηκοΐα αγωγιμότητας και τη νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.Οφείλεται σε προβλήματα τόσο στο έσω όσο και στο έξω ή μέσο αυτί.

topscroller
MENU

espa


espa el